Jörgen van Rijen + Daria van den Bercken - Mad Hatters | Muziekgebouw aan 't IJ

datum: woensdag 10 mei 2017

Dit evenement is al voorbij. ×
Jörgen van Rijen + Daria van den Bercken - Mad Hatters | Muziekgebouw aan t IJ

Pierrot, Pulcinella, Don Quichotte of Scaramouche: allen opmerkelijke figuren die zich bewegen tussen een lach en een traan. En zo gauw zij in de muziek verschijnen, is de trombone vaak van de partij. Mede dankzij Jörgen van Rijen, solotrombonist van het Koninklijk Concertgebouworkest, heeft deze ‘schuiftrompet’ zijn weg in de kamermuziek gevonden. Van Rijen schittert in Berio’s theatrale Sequenza en speelt samen met pianiste Daria van den Bercken in een nieuw arrangement van Stravinsky’s 'Pulcinella'.

‘'Pulcinella' was mijn ontdekking van het verleden, de verschijning waardoor mijn latere werk mogelijk werd. Het was een blik achterwaarts, natuurlijk, maar het was ook een blik in de spiegel.’ Dat schreef Igor Stravinsky over zijn eerste neoklassieke werk uit 1920, het ballet 'Pulcinella' waarin hij muziek verwerkte van naar hij meende Pergolesi. Later bleek het van de hand van de Nederlandse graaf Unico Wilhelm van Wassenaer te zijn. Vandaag klinkt de suite uit dit ballet in een bijzonder arrangement.

Programma
19.30 uur / Grote Zaal / inleiding

20.15 uur / Grote Zaal / concert
Maurice Ravel - Don Quichotte
Erich Korngold - Tanzlied des Pierrot
Luciano Berio - Sequenza V
Igor Stravinsky - Pulcinella Suite (bewerking van Daniel Ben Pienaar)

Uitvoerenden
Jörgen van Rijen - trombone
Daria van den Bercken - piano

bron: https://www.facebook.com/events/1778304235792619/
2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Badhoevedorp | 112 alarmeringen Badhoevedorp | Goedkoop Tanken in Badhoevedorp | Supermarkten in Badhoevedorp | Weerbericht Badhoevedorp