PE Summit 2017 | Rosarium - Amstel Park

datum: woensdag 7 juni 2017

Dit evenement is al voorbij. ×
PE Summit 2017 | Rosarium - Amstel Park

Embrace Entrepeneurship

Het Private Equity Summit is hèt inspiratie event voor private equity managers, venture capital investeerders en management teams. Dit jaar gaan we het hebben over het omarmen van ondernemerschap; Embrace Entrepreneurship.
Met de verkiezingsuitslag achter de rug, is het duidelijk dat de Nederlandse private-equitysector van een aantal felle criticasters waarschijnlijk geen last meer gaat hebben. Je zou zeggen, tijd om weer te gaan ondernemen. Toch is het angstvallig stil. https://goo.gl/ETpuxb

Voldoende geld, onvoldoende B.V. Nederland
De redactie van de M&A Database ziet alleen kleine private equity investeringen langskomen. Dat was vorig jaar wel anders. Toen bestormden Nederlandse investeerders de markt. Gilde, Parcom en ABN AMRO Participaties waren druk bezig met de delisting van TenCate. Reesink werd van de beurs gehaald door Gilde en meerdere investeerders stonden in de rij voor onderdelen van de V&D.

Er is voldoende geld in de markt en het lijkt dus een 'strategische' stilte voor de storm. ​De Nederlandse investeerder wacht tot de storm overwaait en de multiples weer tot bedaren komen. Dat klinkt verstandig, maar de Amerikaanse, Braziliaanse en Chinese corporate raiders en investeerders trekken zich daar niets van aan en pakken wat ze pakken kunnen. De kruimels blijven over.

Oorzaak falen groeidoelstellingen 90% intern gedreven
Het vinden van potentiële deelnemingen doet ieder op zijn eigen manier. Het groot maken van deze deelnemingen ook. Maar waarom is winstgevende groei zo moeilijk te bereiken en te behouden?

De meeste executives en management teams zoeken de oplossing voor dit probleem in de externe omgeving: vind een aantrekkelijke markt, het formuleren van de juiste strategie, winnen van nieuwe klanten etc. Recent onderzoek door Bain & Company toont echter aan dat bij bedrijven die er niet in slaagden hun groeidoelstellingen te realiseren de oorzaak voor 90 procent intern liggen.

We gaan in op de valkuilen die ervoor zorgen dat we ondernemerschap uit organisatie​s​ ‘weg managen’ en bespreken hoe deze te vermijden.​ ​

- toenemende afstand van de frontlinies
- verlies van verantwoording
- uitdijende processen en bureaucratie
Ook voor gezonde bedrijven kunnen deze crises, wanneer slecht gemanaged, het vermogen om te groeien dwarsbomen en zelfs stagnatie veroorzaken.

We bespreken hoe private equity (Nederlandse) bedrijven die het ondernemerschap verloren hebben terug kan loodsen naar de founder's mentality; de kern van ondernemerschap. U hoort ervaringsverhalen van uw peers, wisselt ervaringen uit, wordt geïnspireerd door succesvolle ondernemers en u zal uitgedaagd worden door outside-in denkers om uw eigen ondernemersgeest te omarmen en daarmee het bedrijf te helpen haar ‘entrepreneurial roots te embracen’.

https://goo.gl/ETpuxb

bron: https://www.facebook.com/events/1911141585788523/
2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Badhoevedorp | 112 alarmeringen Badhoevedorp | Goedkoop Tanken in Badhoevedorp | Supermarkten in Badhoevedorp | Weerbericht Badhoevedorp