The Fountainhead - Toneelgroep Amsterdam | Stadsschouwburg Amsterdam

datum: vrijdag 5 januari 2018

The Fountainhead - Toneelgroep Amsterdam | Stadsschouwburg Amsterdam

Ivo van Hove regisseerde in 2014 The Fountainhead, gebaseerd op de beroemde en zeer omstreden roman van Ayn Rand, wier pleidooi voor volledige autonomie en tegen altruïsme door rechts Amerika innig wordt omarmd.

In The Fountainhead vecht de geniale architect Howard Roarke tegen de middelmaat van de massa. Hij weigert compromissen te sluiten. Tegelijk is het een stormachtig liefdesverhaal. In de vrijgevochten Dominique vindt Roarke een verwante ziel, maar hun liefde is ook een voortdurende strijd. Van Hove: "The Fountainhead is voor mij een ideeënoorlog. De grote vraag die het boek stelt: Wat is schepping? Wat betekent het om iets te creëren? En wat betekent integriteit in een scheppingsproces?"
"Het is meesterlijk hoe Van Hove precies dat midden houdt en zijn publiek zelf laat oordelen over enerzijds het aantrekkelijke aspect - volkomen autonoom zijn zonder te zwichten voor macht of massa - en anderzijds de kwestieuze politieke en maatschappelijke implicaties.", schreef NRC.

De voorstelling staat sinds 2014 op het repertoire, alle voorstellingen waren uitverkocht. Ramsey Nasr kreeg de Louis d' Or, de belangrijkste Nederlandse acteerprijs, voor zijn rol.

bron: https://www.facebook.com/events/521011661594510/
2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Badhoevedorp | 112 alarmeringen Badhoevedorp | Goedkoop Tanken in Badhoevedorp | Supermarkten in Badhoevedorp | Weerbericht Badhoevedorp