Workshop filosoferen met je kind | Bibliotheek Westwijk

datum: zondag 23 april 2017

Dit evenement is al voorbij. ×
Workshop filosoferen met je kind | Bibliotheek Westwijk

Mamma, kunnen dieren denken?', 'Pappa, wat is belangrijker: eerlijk zijn of niet kwetsen?', 'Oma, waarom is fantasie niet echt?'

Komt uw kind ook wel eens met dit soort filosofische vraagstukken? Zou u graag zo’n gesprek aan gaan of meer willen verdiepen? Doe dan samen met uw kind mee aan de workshop van filosofe Sabine Wassenberg. In korte tijd leert Sabine u de eerste kneepjes van het filosoferen met kinderen. We oefenen ook direct samen met uw kind, dus handig als die meekomt ; -)

Kom samen filosoferen, samen oefenen en samen wijzer worden. Dat is wat filosofie ons geeft!

Sabine Wassenberg is al bijna tien jaar lang ‘filosofiejuf’ op basisscholen in Amsterdam-West. Ze laat leerlingen denken en praten over de meest prangende onderwerpen. Daardoor leert ze veel over de denkbeelden van kinderen uit andere culturen en wordt zo stevig aan het denken gezet over haar eigen westerse waarden.
‘Die jaren filosoferen met kinderen hebben mij veranderd. Wat er in zo’n multiculturele klas gebeurt, is een afspiegeling van wat er ook in het groot gebeurt, in de samenleving en zelfs in de hele wereld. Haar nieuwe boek Kinderlogica – filosoferen op een multiculturele school (maart 2017) bij Lemniscaat Uitgeverij. Dit boek stond de afgelopen tijd volop in de belangstelling van de media.

bron: https://www.facebook.com/events/1969112366645974/
2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Badhoevedorp | 112 alarmeringen Badhoevedorp | Goedkoop Tanken in Badhoevedorp | Supermarkten in Badhoevedorp | Weerbericht Badhoevedorp