Aanbieden onechte gaviaal (krokodilachtige) op internet leidt tot aanhouding

vrijdag 7 juni 2013

Amsterdam - Rechercheurs van Bureau Milieucriminaliteit hebben donderdagavond onder leiding van het Functioneel Parket en in samenwerking met de Nederlandse Voesel en Warenautoriteit een man aangehouden in verband met het aanbieden van een onechte gaviaal (Krokodilachtige). De verdachte had het opgezette beest op een internetsite te koop aangeboden. Het is strafbaar om een dergelijk beschermd dier in je bezit te hebben en ook de handel is streng verboden volgens de Flora- en Faunawet die onder de Wet Economische Delicten valt.

De rechercheurs stelden een onderzoek in nadat zij doorbezoekers van de site en door collega politiemensen op de hoogte waren gesteldvan de illegale aanbieding Milieuspecialisten kwamen uit bij een man inAmsterdam Zuidoost. Bij dit onderzoek werd de ?krokodilachtige? Gaviaal van 1,35meter aangetroffen en in beslag genomen. De 29-jarige verdachte werd aangehoudenen overgebracht naar een politiebureau voor verhoor. Hij is heengezonden enkrijgt een dagvaarding.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Badhoevedorp | 112 alarmeringen Badhoevedorp | Goedkoop Tanken in Badhoevedorp | Supermarkten in Badhoevedorp | Weerbericht Badhoevedorp