Berovers van bejaarde vrouwen aangehouden

woensdag 9 juli 2014

Amsterdam - Een 18-jarige Amsterdammer is vrijdag 4 juli aangehouden op verdenking van het beroven van een bejaarde vrouw (91). Hij wordt samen met een 19-jarige plaatsgenoot ook in verband gebracht met zes andere straatroven waarbij oudere dames het slachtoffer waren.

De 91-jarige vrouw liep donderdagavond 3 juli met haar rollator over deBotteskerksingel in Nieuw-West, toen een jongeman plotseling bruut haar kettingvan haar nek trok. De vrouw liep diverse lichte verwondingen op en bleefgeschrokken achter. Een getuige rende achter de verdachte aan en sprong zelfsbij een motoragent achterop om de verdachte te kunnen aanhouden. Dat lukte diemiddag niet, maar de identiteit van de straatrover kon met behulp van de getuigeen van camerabeelden worden achterhaald. Op vrijdag 4 juli werd hij aangehouden.

Nog zes straatroven

De aangehouden verdachte wordt samen met een 19-jarige Amsterdammer ookverdacht van zes andere straatroven op oudere dames in Amsterdam Nieuw-West. Deslachtoffers waren allen tussen de 75 en de 95 jaar oud en slecht ter been. Ookbij hen werd de ketting van hun nek getrokken. Naast licht lichamelijk letselzijn de slachtoffers psychisch enorm aangedaan.

Overval

De 19-jarige medeverdachte zat al vast. Hij wordt ook verdacht van eenoverval op een prostituee in de Pieter Calandlaan in de vroege ochtend van 23juni 2014, en werd diezelfde dag nog aangehouden. Voor betrokkenheid bij dieoverval zit nog een andere 19-jarige man uit Amsterdam vast.

Emotionele schade

Piet Kelder, plaatsvervangend districtschef West: ?Straatroven vallen onderde zogenoemde high-impact crimes die voor de politie prioriteit hebben. Nietvoor niets, want de naam zegt het al: de impact is enorm. Naast lichamelijkletsel is er ook emotionele schade. Sommige van deze oudere vrouwen heeft zelfsmoeite om hun woning te verlaten.?

De verdachten zijn inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris en zittenin voorlopige hechtenis.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Badhoevedorp | 112 alarmeringen Badhoevedorp | Goedkoop Tanken in Badhoevedorp | Supermarkten in Badhoevedorp | Weerbericht Badhoevedorp