Op de bon ondanks smeekbede

dinsdag 14 mei 2013

Amsterdam - Een 32-jarige inwoner uit Zuiderwoude is maandag 13 mei 2013 ondanks zijn smeekbede op de bon gegaan voor een overschrijding van 125 km/uur in plaats van de toegestane snelheid van 80 op de A5 ter hoogte van Amsterdam.

De man reed met hoge snelheid de A5 op en haalde een gemiddelde(gecorrigeerde) snelheid van 125 km/uur. Hij slingerde met zijn auto en reedbijna tegen een vrachtauto aan. Dit gevaarlijke weggedrag is vermoedelijkveroorzaakt omdat hij tijdens het rijden zat te bellen.

De man smeekte de politie om hem op te schrijven voor maximaal29 kilometer overschrijding om daarmee te voorkomen dat hij zwaar gestraft zouworden. In 2012 had hij naar aanleiding van zijn verkeersgedrag een EducatieveMaatregel Gedrag opgelegd gekregen door het CBR en een voorwaardelijkeontzegging van de rijbevoegdheid van 7 maanden.

Mede gelet op het rijgedrag dat hij nu vertoonde is hijheengezonden twee bonnen, n van 45 km overschrijding en n voor niethandsfree bellen. Voor de snelheidsovertreding zal hij zich moeten verantwoordenbij de kantonrechter. Het vast houden van de telefoon tijdens het rijden komt op220 euro.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Badhoevedorp | 112 alarmeringen Badhoevedorp | Goedkoop Tanken in Badhoevedorp | Supermarkten in Badhoevedorp | Weerbericht Badhoevedorp