Burgernet groeit

donderdag 17 oktober 2013

Amsterdam - De maanden september en oktober waren succesvol voor Burgernet. Naast een aantal prachtige resultaten, nam ook het aantal deelnemers flink toe. Ruim 35.000 burgers helpen de Amsterdamse politie nu zoeken naar vermiste en verdachte personen.

Drie woninginbrekers worden vrijdag 11 oktober in Amstelveen opheterdaad betrapt en slaan op de vlucht. Een getuige belt 112. Vanuit demeldkamer wordt een Burgernetactie opgestart. Een 18-jarige deelnemer uitAmstelveen ontvangt het bericht en besluit samen met een vriend te zoeken. Bijnaeen uur later zien zij een aantal mannen die voldoen aan het signalement; zijhouden zich schuil in de bosjes. De Burgernet-deelnemer belt direct 0800-0011,waarop de meldkamer snel politiemensen die kant op kan sturen. De driewoninginbrekers worden aangehouden.

Acties

Politie en gemeenten werken gedurende de campagne intensief samen aan dewerving van nieuwe leden. Overal in de stad hangen wervingsposters en instadsdeel Zuid rijden zelfs vuilnisauto?s rond, bestickerd metBurgernetuitingen. Burgemeester van Zanen deelt op 6 september hoogstpersoonlijkflyers uit op de markt in het Stadshart van Amstelveen. Vanuit de meldkamer gaatgemiddeld n Burgernetactie per dag de deur uit.

Vermist of verdacht

De inspanningen blijken niet voor niets: Sinds de start van dewervingscampagne op 6 september, sluiten zich in n maand meer dan 5.000 nieuweleden bij Burgernet aan. Een stijging van meer dan 17%. Ofwel: ruim 35.000burgers die in de regio Amsterdam helpen zoeken naar vermiste en verdachtepersonen.

Successentrend

De toename van het aantal Burgernetleden en de vele acties,leiden steeds vaker tot successen. In de maand september worden vier van dedertig Burgernetacties succesvol afgesloten: vier vermiste personen wordendaarbij dankzij een Burgernetdeelnemer gevonden. In de maand oktober zet desuccessentrend zich vooralsnog voort. Zo herkent een deelnemer op dinsdag 15oktober een tweetal gezochte straatrovers in Amsterdam West. Een dag eerdergeven een aantal deelnemers ook al bruikbare tips aan de meldkamer over eenwoninginbraak in Amsterdam Nieuw-West.

Aansluiten bij burgernet?

Of gewoon meer weten? Kijk opwww.burgernet.nl

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Badhoevedorp | 112 alarmeringen Badhoevedorp | Goedkoop Tanken in Badhoevedorp | Supermarkten in Badhoevedorp | Weerbericht Badhoevedorp