Grote vuurwerkvangst

vrijdag 12 december 2014

Haarlem - Op donderdagavond deed de politie onderzoek in een garagebox aan de Alphons Ariensstraat. De politie had informatie gekregen dat er in de box mogelijk vuurwerk opgeslagen zou liggen. Omdat het om een garagebox ging die direct onder een woning lag, werd de box onderzocht. In de box trof de politie tussen de achthonderd en duizend kilo zwaar illegaal vuurwerk aan (38 dozen met 20 tot 25 kilo vuurwerk per stuk).

Ook trof de politie een grote hoeveelheid grondstoffen en pillenaan. Het gaat hier vermoedelijk om harddrugs. Deze vondst is in onderzoek.Onduidelijk is wat de exacte omvang van de hoeveelheid drugs is en om wat voordrugs het gaat. Er werden geen personen aangehouden. De politie stelt eenonderzoek in.

Risico's van illegaal vuurwerk

Het in bezit hebben of verkopen van illegaal vuurwerk isstrafbaar en dat is niet zomaar: illegaal vuurwerk overschrijdt de geluidsnormen kan gehoorbeschadiging veroorzaken. Ook is illegaal vuurwerk vaak nietgekeurd of getest, waardoor er zogenaamde ?weigeraars? of ?blindgangers? tussenkunnen zitten. Dit is levensgevaarlijk en heeft in het verleden al zwaarlichamelijk letsel veroorzaakt.

Aan al het vuurwerk zit risico. Koop daarom alleen goedgekeurdconsumentenvuurwerk bij de erkende verkooppunten en lees vooraf degebruiksaanwijzing goed. Bepalen of je met illegaal vuurwerk te maken hebt, kanlastig zijn, omdat het er niet afwijkend uit hoeft te zien. Als vuistregelgeldt: illegaal vuurwerk is al het vuurwerk dat niet in de legale handel enbinnen de vastgestelde verkoopdagen in Nederland wordt verkocht. Vuurwerk kopenvia internet raden we af. Dit kan ook illegaal zijn. Meer informatie overillegaal vuurwerk is onder meer te vindenviade rijksoverheid en op politie.nl.

Afsteken

Afsteken van vuurwerk mag trouwens alleen op 31 december vanaf 18.00 uur tot1 januari 02.00 uur. Het afsteken buiten deze tijden is strafbaar. Je kunt eentaakstraf riskeren of een boetebedrag van een paar honderd euro. Meer informatieover de boetebedragen vindt u op de site van de rijksoverheid.

2014254359

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Badhoevedorp | 112 alarmeringen Badhoevedorp | Goedkoop Tanken in Badhoevedorp | Supermarkten in Badhoevedorp | Weerbericht Badhoevedorp