Jonge straatrovers aangehouden

vrijdag 17 juli 2015

Amsterdam - Twee jongens van 16 jaar zijn in de nacht van donderdag 16 op vrijdag 17 juli aangehouden op verdenking van straatroof.

Iets na middernacht werd een 17-jarig meisje, lopend van de bushalte naarhaar woning in de Johannes Verhulststraat, onder bedreiging van een mesgedwongen haar mobiele telefoon af te geven. Nadat ook haar handtas met geweldvan haar arm werd getrokken, rende het tweetal snel weg.

Een getuige zag het allemaal gebeuren en belde direct 112. Vrijwel direct bijaankomst zag de politie twee jongens die voldeden aan het signalement, rennenin de nabijgelegen Cornelis Schuytstraat. Na een korte actie werd het duoaangehouden. De gestolen handtas en mobiele telefoon hadden zij nog in hunbezit.

De verdachten worden maandag 20 juli voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Bewoners weten zelf het beste als er iets niet pluis is in hun buurt. Eenvreemd figuur die bij huizen naar binnen loert bijvoorbeeld. Of zoals bij ditslachtoffer, iemand die geniepig om zich heen kijkt en lijkt te willen toeslaan.Of misschien wel activiteiten bij een huis waarvan u weet dat de bewoners opvakantie zijn. Wanneer u dan 112 belt, kan de politie wellicht een inbraakvoorkomen, een inbreker op heterdaad aanhouden of straatrovers oppakken.

112 is bedoeld voor spoed, dus niet alleen voor levensbedreigende situaties,maar zeker ook wanneer u getuige bent van het voorbereiden van een inbraak ofdiefstal of een ander misdrijf. Mede door het optreden van deze alerte getuigekon de politie de straatrovers oppakken en het slachtoffer haar spullenteruggeven.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Badhoevedorp | 112 alarmeringen Badhoevedorp | Goedkoop Tanken in Badhoevedorp | Supermarkten in Badhoevedorp | Weerbericht Badhoevedorp