Politie schiet man neer die dreigt met bijl

vrijdag 3 januari 2014

Amsterdam - Politieagenten schoten in de nacht van donderdag 2 januari op vrijdag 3 januari een 22-jarige man in zijn been, nadat hij een agent met een bijl had bedreigd.

Rond 04.00 uur kreeg de politie het verzoek naar de Hendrik Werkmanstraat inAmsterdam-Slotervaart te komen voor een vechtpartij. Toen agenten ter plaatsekwamen, werden zij door een man benaderd en bedreigd met een bijl. De agentensommeerden hemdiverse keren de bijl te laten vallen, maar hier gaf hij geengevolg aan. Ze losten een waarschuwingsschot, maar nog steeds weigerde de man debijl neer te leggen. Daarop werd hij in zijn been geschoten. Hierna konden deagentende man aanhouden. Hij is met een ambulance overgebracht naar eenziekenhuis voor behandeling aan zijn verwonding. Inmiddels heeft de verdachtehet ziekenhuis verlaten en is hij overgebracht naar een cellencomplex.

Het onderzoek naar de omstandigheden en de toedracht wordt zoals gebruikelijkuitgevoerd onder verantwoordelijkheid van de Rijksrecherche. Het OpenbaarMinisterie verzorgt vanaf nu de woordvoering.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Badhoevedorp | 112 alarmeringen Badhoevedorp | Goedkoop Tanken in Badhoevedorp | Supermarkten in Badhoevedorp | Weerbericht Badhoevedorp