Tien jongeren Vogelbuurt aangehouden

vrijdag 24 juli 2015

Amsterdam - De politie heeft vrijdagochtend 24 juli zeven jongeren in de Vogelbuurt aangehouden. Zij zijn aangehouden in verband met o.a. diefstal in vereniging en openlijke geweldplegingen jegens goederen, die de laatste tijd in deze buurt plaatsvonden. Drie anderen die al vast zaten voor woninginbraken zijn eveneens hiervoor aangehouden.

De politie hield deze actie vanochtend naar aanleiding van diverse meldingenen aangiften. De berichten die de politie bereikten gaven een sfeerbeeld vanjongeren die de buurt teisterden. Als buurtbewoners melding deden bij depolitie, leek het er op dat de jongeren weer wraak namen door ruiten in tegooien of de buurtbewoners te intimideren.

Met deze actie wil de politie laten zien dat zij achter de bewoners staat.Hoe meer meldingen de politie krijgt hoe beter zij tegen deze vorm vanbuitensporige overlast op kan treden.

Wijkagent Ren heeft een leidende rol gespeeld bij deze actie: ?Wat onsbetreft is de maat meer dan vol. Deze jongens voelen zich kennelijk heer enmeester in deze buurt. Wij gaan voor de veiligheid van de bewoners en nemen alhun meldingen serieus. Nog niet iedereen is opgepakt, meerdere aanhoudingenzullen volgen.?

In het kader van dit onderzoek hield de politie drie jongens aan die al vastzaten voor woninginbraken. Een vierde verdachte was heengezonden; echtervanochtend is hij opnieuw aangehouden. De twee jongsten komen vanwege hunleeftijd (13) vandaag vrij, de anderen in de leeftijd van 16 tot 18 jaar blijvenvoorlopig nog vast zitten.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Badhoevedorp | 112 alarmeringen Badhoevedorp | Goedkoop Tanken in Badhoevedorp | Supermarkten in Badhoevedorp | Weerbericht Badhoevedorp