Twaalf Ajax-hooligans aangehouden na onderzoek

dinsdag 26 november 2013

Amsterdam - Twaalf mannen zijn dinsdagochtend 26 november aangehouden in verband met openlijke geweldpleging. Zij misdroegen zich tijdens en rondom de wedstrijden Ajax-AC-Milan (1 oktober), Ajax-Heracles Almelo (23 november) en Ajac-Celtic (6 november).

Tijdens de wedstrijd Ajax-Heracles Almelo van afgelopen zaterdag werdgevochten in Vak 410 van de ArenA. Bij deze vechtpartij werden een steward ensupporters geslagen. Op dinsdag 5 november vond voorafgaand aan de wedstrijdAjax-Celtic in de Warmoesstraat een zogenoemde 'hit-and-run'-actie plaats.Ajax-hooligans vielen hierbij Celtic-fans aan.

Metrostel vernield

Op 1 oktober vielen Ajax-hooligans op het metrostation Van der Madeweg eenmetrostel binnen waarin veel fans van AC-Milan zaten. Bij dit incident warenongeveer 25 Ajax-hooligans betrokken. Diverse ruiten van het metrostel werdenvernield. De metro kon door de schade niet verder rijden, waardoor er eenbehoorlijke vertraging ontstond. Hoewel het incident maar kort duurde, beleefdende AC-Milanfans angstige momenten omdat ze geen kant op konden. Niemand raaktegewond. Het GVB heeft aangifte gedaan van de vernielingen.

Camerabeelden onderzocht

De beelden van camera's op station Van der Madeweg, in de ArenA enbewakingscamera's in het wallengebied waren van grote waarde voor het onderzoeknaar deze drie incidenten. Politiemensen herkenden op de beelden een aantalhooligans. Een officier van justitie gaf toestemming om deze mensen buitenheterdaad aan te houden voor openlijke geweldpleging.

De twaalf mannen in de leeftijd van 17 en 29 jaar oud zijn vanochtendaangehouden. De arrestaties vonden plaats in Amsterdam, Lisse, Ede, Purmerend,Medemblik, Almelo, Haarlem en Apeldoorn. Het onderzoek is in volle gang, meeraanhoudingen worden niet uitgesloten.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Badhoevedorp | 112 alarmeringen Badhoevedorp | Goedkoop Tanken in Badhoevedorp | Supermarkten in Badhoevedorp | Weerbericht Badhoevedorp