Twee hennepplantages ontmanteld in Zuidoost

maandag 13 juni 2016

Amsterdam - De politie in Amsterdam Zuidoost heeft in twee dagen twee hennepplantages ontmanteld. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht, maar beide zaken zijn in onderzoek.

Op donderdag 9 juni werd een hennepplantage aangetroffen in een woning aan het Kantershof. In de woning werden 577 planten aangetroffen. De zaak kwam aan het licht nadat uit een warmtemeting bleek dat de woning aanzienlijk meer warmte uitstraalde dan andere woningen in de straat. 

 

Een dag later troffen agenten na een overlastmelding (wateroverlast) een hennepplantage met 135 planten aan in een woning aan Hofgeest. Beide plantages zijn ontruimd en de planten vernietigd. Ook Liander heeft een onderzoek ingesteld omdat bij de woningen illegaal stroom werd afgetapt. 

 

Vaak zorgt het aftappen van stroom voor zeer brandgevoelige situaties die levensgevaarlijk zijn voor omwonenden. Indien mensen vermoeden dat zich in hun omgeving een hennepplantage bevindt, dan roept de politie hen op om dit te melden. Dit kan via 0900-8844, maar als mensen dit liever anoniem doen dan kan dit via 0800-7000.

bron: politie.nl | Categorie: drugs


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Badhoevedorp | 112 alarmeringen Badhoevedorp | Goedkoop Tanken in Badhoevedorp | Supermarkten in Badhoevedorp | Weerbericht Badhoevedorp