Snake tegen inbraken

woensdag 25 februari 2015

Amsterdam - In Amsterdam Noord gaat de politie met behulp van de Snake-actie de strijd aan met inbrekers. Met deze slang aan politievoertuigen in de wijken proberen zij de kans op inbraken te verkleinen.

Regelmatig houdt de politie in Amsterdam noord de Snake-actie. Tijdens deactie gaan agenten zowel opvallend als onopvallend als een soort slang de wijkdoor.Door veel zichtbaar aanwezig te zijn in de wijken, voelen inbrekers zichbespied. Zo probeert de politie inbraken te voorkomen.

Op een sein van de leiding van de actie verplaatsen de auto's, motorrijdersen bikers zich van wijk naar wijk. Op het moment dat de opvallende politieautode wijk verlaat, neemt een onopvallende auto zijn plaats in. Het idee is datinbrekers zich ongezien wanen. De onopvallende voertuigen proberen vervolgensinbrekers op heterdaad aan te houden.

Ondanks de vele oren en ogen van agenten in de wijken kan de politie de hulpvan inwoners goed gebruiken. Met een aantal maatregelen kunnen mensen de kans opeen inbraak verkleinen. Zorg bijvoorbeeld voor een tijdschakelaar op lampen,zodat het in de avonduren lijkt alsof u thuis bent. Schaf ook goede sloten aan,om het inbrekers zo moeilijk mogelijk te maken om binnen te komen. Daarnaast issociale controle erg belangrijk. Vertel uw buren als u voor langere tijd weggaat, zodat zij tijdens uw afwezigheid een oogje in het zeil kunnen houden.

Het is winter en de dagen zijn korter. Dat betekent meer donkere uren waarininbrekers ongezien hun slag kunnen slaan. De politie is de actie gestart inverband met deze donkere dagen. Vergeleken met vorig jaar dezelfde periode ligthet aantal inbraken in Amsterdam Noord aanzienlijk lager. De actie lijkt succeste hebben en zal de rest van het jaar ook ingezet worden tegen inbraken.

bron: politie.nl | Categorie: inbraak


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Badhoevedorp | 112 alarmeringen Badhoevedorp | Goedkoop Tanken in Badhoevedorp | Supermarkten in Badhoevedorp | Weerbericht Badhoevedorp