Aanhoudingen rond geweldpleging Amsterdam Arena

maandag 3 augustus 2015

Amsterdam - Gisteren heeft de politie 32 personen aangehouden in verband met de voetbalwedstrijd die op zondag 2 augustus plaatsvond in de Amsterdam Arena. De 32 personen die zijn aangehouden zijn zelfde dag nog heengezonden. Vier betaalden een boete van 500 euro. Vijfentwintig kregen een bekeuring voor het verstoren van de openbare orde en n persoon kreeg een bekeuring omdat hij zich niet kon legitimeren. Twee personen zijn heengezonden omdat er geen bewijs was voor hun aandeel in een openlijke geweldpleging.

Eerder die middag spotte de politie op het Marie Heinekenplein een groep vanongeveer 80 supporters in een caf. De politie had informatie dat diteen hardekern betrof en dus kregen de supporters de mededeling dat ze Amsterdam moestenverlaten of naar het stadion moesten gaan. Een deel van deze groep zocht bijAmsterdam Arena de confrontatie op met de supporters van de tegenpartij. Depolitie hield 25 personen aan voor het verstoren van de openbare orde. Zijhebben een schikking gekregen van 120 euro.

Voor de wedstrijd zaten ongeveer 75 supporters op het Ziggoplein. Vier vanhen zijn aangehouden voor het ten gehore brengen van discriminerende teksten. Nade betaling van een boete van 500 euro zijn zij teruggestuurd naar huis.

bron: politie.nl | Categorie: mishandeling-vechtpartij


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Badhoevedorp | 112 alarmeringen Badhoevedorp | Goedkoop Tanken in Badhoevedorp | Supermarkten in Badhoevedorp | Weerbericht Badhoevedorp