Arrestaties na uit de hand gelopen examenstunt

dinsdag 11 april 2017

Amsterdam - Twee leerlingen van het IJburgcollege zijn vanmorgen aangehouden voor vernieling, belediging politieagenten en het opzettelijk belemmeren bij een aanhouding.

Het tweetal hoorde bij een groep leerlingen die een examenstunt hadden uitgehaald in de school. Daarbij liep het zo uit de hand dat er fikse vernielingen in de school zijn gepleegd. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. De school doet aangifte.

De school alarmeerde de politie toen bleek dat er plafondplaten, kluisjes, deuren, computers en schoolmeubilair  was vernield door een groep van circa 10 leerlingen die een examenstunt  zouden uithalen.

Toen agenten in de school waren sloeg de sfeer al snel om. Een16-jarige  leerling die als verdachte werd aangemerkt weigerde alle medewerking waarop hij werd aangehouden. Een tweede leerling, 15 jaar, belemmerde de aanhouding waardoor een schermutseling plaatsvond. Ook de 15-jarige jongen werd aangehouden. Hij verzette zich en beledigde de agenten met kwetsende en grievende taal.

 

 

De schoolagent en twee wijkagenten hebben, nadat de rust was wedergekeerd, gesproken met de leraren en leerlingen.De zaak wordt overgedragen aan de recherche. De identiteit van de andere leerlingen die er bij betrokken waren is bekend. De twee aangehouden minderjarigen zitten vast. Tegen hen wordt respectievelijk proces-verbaal opgemaakt terzake vernieling,  belemmering agenten bij een aanhouding en belediging.

bron: politie.nl | Categorie: overlast-vandalisme


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Badhoevedorp | 112 alarmeringen Badhoevedorp | Goedkoop Tanken in Badhoevedorp | Supermarkten in Badhoevedorp | Weerbericht Badhoevedorp