Politie houdt verdachte straatroof Zuidoost aan

maandag 24 november 2014

Amsterdam - De politie heeft maandag 24 november 2014 omstreeks 11.00 uur een 26-jarige Amsterdammer aangehouden op verdenking van een straatroof in Zuidoost. De man zat al vast voor een ander delict. Hij werd herkend in de opsporingsprogramma's Bureau NH en Bureau 020.

Het slachtoffer vertrok die ochtend even na 07.00 uur van zijn werk met metro54 vanaf metrostation Nieuwmarkt richting Gein. Op enig moment kwam een man naarhem toe die een praatje aanknoopte en vroeg of hij zijn vrouw even mocht bellen.Als het duo uitstapt bij station Bullewijk leent het slachtoffer zijn telefoonuit. Hij hoort dat duidelijk wordt gesproken over een pistool. Vervolgens moethij toezien hoe de straatrover wegrent over het Abcouderpad. Omdat hetslachtoffer vanwege een sportongeval op krukken loopt, kan hij geen kant op.

Aanhouding

In de uitzendingen van Bureau NH (RTV Noord Holland) en Bureau 020 (AT5) vanwoensdag 29 oktober werden beelden getoond waarop de verdachte duidelijk te zienwas. Daarop kreeg de politie via meerdere wegen tips binnen over de mogelijkeidentiteit van de verdachte. Na verder onderzoek kon de 26-jarige manmaandagochtend24 novemberineen Huis van Bewaringin Amsterdam wordenaangehouden. Hij wordt momenteelverhoord over zijn betrokkenheid.

Samenwerking

Bureau NH en Bureau 020 zijn samenwerkingsverbanden tussen respectievelijkRTV Noord Holland en AT5 met de politie en het OM in Amsterdam. Daarin vraagt depolitie wekelijks aandacht van de kijkers voor misdrijven uit de regio.Regelmatig komen naar aanleiding van de uitzending bruikbare tips binnen. BureauNH wordt iedere woensdagavond om18.15 uur uitgezonden op RTV Noord Holland,Bureau 020 om16.45 uur op AT5. Beide uitzendingen worden daarnaast nog eenaantal keren herhaald. De zaken zijn ook terug te zien op de websitewww.politie.nl

bron: politie.nl | Categorie: overval-beroving


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Badhoevedorp | 112 alarmeringen Badhoevedorp | Goedkoop Tanken in Badhoevedorp | Supermarkten in Badhoevedorp | Weerbericht Badhoevedorp