Twee mannen aangehouden na woningoverval

zaterdag 11 juni 2016

Amsterdam - In de nacht van vrijdag 10 op zaterdag 11 juni hebben drie mannen een woningoverval gepleegd op de Bilderdijkkade. De politie heeft twee mannen(23 en 29 jaar) aangehouden.

Rond 3.30 uur hoorden surveillerende agenten iemand om hulp roepen. Kort daarna zagen zij op de Bilderdijkkade drie mannen rennen in de richting van de Kinkerstraat. De agenten zetten meteen de achtervolging in en tegelijkertijd kwam via de portofoon de melding van een woningoverval op de Bilderdijkkade. Meerdere politie-eenheden gingen erheen om naar de slachtoffers van de overval te gaan en om de al aanwezige agenten te helpen om de vluchtende mannen aan te houden.

Bij de overval drongen drie mannen de woning binnen. Zij bedreigden de bewoners met een wapen, mishandelden hen en bonden de slachtoffers vast. Ze pakten wat spullen en gingen er vandoor. Drie personen raakten bij de overval gewond. Eén van de slachtoffers is ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld en twee anderen zijn voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. 

Een agent kreeg één van de mannen al snel te pakken, maar bij een worsteling viel de agent en ging de man er opnieuw vandoor. Uiteindelijk hield de politie hem alsnog aan op een bouwterrein aan het einde van de straat. Andere agenten zagen iemand die aan het signalement voldeed rustig lopen door de buurt. Ze hielden hem staande en zagen dat hij gespannen overkwam en hevig transpireerde. De agenten hielden ook hem aan op verdenking van het plegen van de woningoverval. De politiehelikopter en een politiehond zochten mee naar de derde verdachte, maar hij is niet meer gevonden. 

De recherche is een onderzoek gestart. Onder andere rechercheurs van de forensische opsporing hebben sporenonderzoek verricht. Het onderzoeksteam is nog op zoek naar de derde overvaller. Mensen met meer informatie over deze zaak wordt verzocht contact op te nemen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

bron: politie.nl | Categorie: overval-beroving


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Badhoevedorp | 112 alarmeringen Badhoevedorp | Goedkoop Tanken in Badhoevedorp | Supermarkten in Badhoevedorp | Weerbericht Badhoevedorp