Verdachten aangehouden voor poging woningoverval Nedersticht

donderdag 9 maart 2017

Amsterdam - De politie heeft drie mannen aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid bij de poging woningoverval aan Nedersticht. Een 86-jarige dame raakte hierbij gewond. De mannen worden verdacht van betrokkenheid bij meerdere zaken.

De poging woningoverval vond op dinsdag 21 februari even na 15.00 uur plaats. Het slachtoffer, een 86-jarige dame, had die middag boodschappen gedaan bij Albert Heijn op het Gelderlandplein. Toen zij rond 15.00 uur weer thuis was, werd er op haar deur gebonkt. Ze opende de deur en zag een man met een donkere huidskleur met een pakketje voor de deur staan. Ze kreeg direct een duw van de man waardoor zij achterover viel en gewond raakte. De vrouw begon te gillen waarna de man er vandoor ging. Deze man was vermoedelijk in het gezelschap van twee andere mannen. Door een getuige was gezien dat zij met z’n drieën wegrenden.

Woningoverval in Diemen

Een dag later, op woensdag 22 februari, hebben drie mannen een 95-jarige vrouw in haar woning in Diemen overvallen op soortgelijke wijze. Een man belde aan als pakketbezorger. Op het moment dat de vrouw de deur opendeed, kwam deze bezorger de woning binnen en hij bedreigde haar. De man heeft de vrouw mishandeld op het moment dat zij niet snel genoeg haar persoonlijke eigendommen afstond. Tijdens de mishandeling kwamen er nog twee mannen de woning binnen. Met z’n drieën zijn ze met buit op de vlucht geslagen.

Aanhoudingen

Na de overval in Diemen kwamen Amsterdamse politiemensen de mannen op het spoor dankzij intensief speurwerk in samenwerking met de politie in Den Haag. Op 23 februari zijn twee jongens van 16 en een man van 30 jaar vlak voor middernacht aangehouden in Den Haag, op verdenking van de woningoverval in Diemen. Inmiddels worden zij ook verdacht van betrokkenheid bij de overval op de 86-jarige dame aan Nedersticht. Het onderzoek naar de verdachten is nog in volle gang.

bron: politie.nl | Categorie: overval-beroving


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Badhoevedorp | 112 alarmeringen Badhoevedorp | Goedkoop Tanken in Badhoevedorp | Supermarkten in Badhoevedorp | Weerbericht Badhoevedorp