Aanhouding voor dodelijk steekincident Damrak

donderdag 21 januari 2016

Amsterdam - De politie heeft een man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het steekincident op het Damrak op maandag 18 januari. Het onderzoeksteam is nog op zoek naar een aantal specifieke getuigen.

Het slachtoffer zakte die maandagavond even na 22:30 uur in elkaar. Hij bleek een steekwond in zijn borst te hebben. Reanimatie mocht niet meer baten. De man overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

De recherche is een uitgebreid onderzoek gestart en heeft dinsdag 19 januari een 32-jarige man (zonder vaste woon- of verblijfplaats) aangehouden.

Uit het onderzoek is gebleken dat de twee mannen ten tijde van het incident vlakbij een groep mensen liepen. Het is goed mogelijk dat deze mensen het steekincident hebben zien gebeuren. De politie komt graag met hen in contact, omdat zij mogelijk belangrijke informatie voor het onderzoek hebben. Er zijn nog meer specifieke getuigen die het onderzoeksteam graag wil spreken. Toen het slachtoffer in elkaar zakte kwam hij op de tramrails terecht. Twee mannen hebben een trambestuurder gewaarschuwd om de tram te stoppen. Ook reed er tijdens het incident een taxi voorbij. De recherche wil graag spreken met de trambestuurder (en eventueel andere trambestuurders), de twee mannen die de tram lieten stoppen en de taxichauffeur.

Tot slot heeft de politie nog niet met iedereen die eerste hulp heeft verleend gesproken. Hen en andere getuigen wordt verzocht om contact op te nemen via 0900-8844. Anoniem informatie doorgeven kan bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

bron: politie.nl | Categorie: steekpartij


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Badhoevedorp | 112 alarmeringen Badhoevedorp | Goedkoop Tanken in Badhoevedorp | Supermarkten in Badhoevedorp | Weerbericht Badhoevedorp