Vrachtwagenschauffeurs bekeurd tijdens transportcontrole

donderdag 15 oktober 2015

Badhoevedorp - De verkeerspolitie heeft donderdag tussen 8:00 en 15:00 uur een verkeerscontrole gehouden op de Nieuwemeerdijk. De controle was speciaal gericht op het transportvervoer en werd samen met o.a. de Belastingdienst en de Douane uitgevoerd.

In totaal werden 32 vrachtwagencombinaties gecontroleerd. Drie vrachtwagens bleken te zwaar beladen en drie combinaties waren te hoog. Overige boetes waren voor het niet hebben van een markeringsbord (ivm uitstekende lading), te veel verlichting en het niet in orde hebben van een vracht- of begeleidingsbrief (afval)-brief. Bovendien werden twee bekeuringen uitgedeeld omdat de lading niet goed vast was gemaakt en de kans bestond dat (een deel van) de lading van de vrachtwagen zou vallen. Tot slot werd tijdens de controle een bestuurder aangehouden omdat hij een wapenstok in zijn voertuig had. Door de belastingdienst zijn twintig auto’s in beslag genomen en er werd ter plaatse een bedrag van bijna 35.000 euro geïnd.

ANPR

Tijdens de controle werd gebruik gemaakt van een ANPR (Automatic NumberPlate Recognition). De ANPR scant kentekens en koppelt deze aan een referentiebestand in een computersysteem. Een referentiebestand is een lijst met kentekens die op naam staan van personen die worden gezocht, boetes hebben openstaan, of om andere redenen bij de belastingdienst of de politie bekend zijn, bijvoorbeeld notoire drankrijders. De voertuigen werden door motoragenten uit het verkeer gehaald en naar de controlelocatie geleid.

 

2015248751-1

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Badhoevedorp | 112 alarmeringen Badhoevedorp | Goedkoop Tanken in Badhoevedorp | Supermarkten in Badhoevedorp | Weerbericht Badhoevedorp